EU-direktivet vil ødelægge internettet

Alvorlige fejl i it-sikkerheden hos praktiserende læger

En ny rapport fra it-sikkerhedsselskabet Ezenta afslører alvorlige fejl i it-sikkerheden hos praktiserende læger.

Manglende backup, sikkerhedssystemer og kodeord, der hverken er sikre eller udskiftet i ti år er bare nogle af problemerne, som it-sikkerhedsselskabet Ezenta påpeger i deres nye rapport. En rapport der beskriver et outdated it-sikkerhedssystem, hvor ingen tager ansvar for at sikre et holdbart og aktuelt it-sikkerhedssytem.

It-sikkerhedsselskabet Ezenta er på baggrund af deres undersøgelse usikre på, hvorvidt alle de Praktiserende Lægers Organisations medlemmer er i stand til at opfylde kravene i forhold til Persondataforordningen (GDPR), der træder i kraft allerede 25. maj 2018. En forordning der betyder, at alle virksomheder i EU skal følge de nye regler for håndtering af persondata. Hvis ikke disse krav opfyldes, kan virksomheder idømmes enorme bøder i millionklassen. Bøder på op til 150 mio. kr. eller 4 procent af koncernens globale indtjening.

Utvivlsomt hvem der har ansvaret for it-sikkerheden! 

Ifølge it-sikkerhedsselskabet Ezenta har der været forvirring omkring, hvorvidt ansvaret for lægehusets it-sikkerhed lå hos dem selv eller hos systemhusene, der leverer softwareløsninger til læger. Der er altså ingen der har taget det fulde ansvar, hvilket har resulteret i usikre it-løsninger, der gør lægerne til et let bytte for hackere.

Hvordan er din virksomheds it-sikkerhed?

Kan du genkende de praktiserende lægers problem med deres it-sikkerhed fra din egen virksomhed? Mangler I backup og bruger I ligeledes gamle og simple koder, der aldrig bliver udskiftet, så er det på tide at få styr på it-sikkerheden.

Brug for hjælp?

Hos MainBrain står vi altid klar til at hjælpe dig til en bedre it-sikkerhed. Så ring til os på tlf.: +45 7025 1201 eller via mail: info@mainbrain.dk