Et massivt SEO (Search Engine Optimization eller søgemaskineoptimering) angreb har ramt Google i form af falsk anti-virus program, målrettet Windows og Mac brugere.

Når du surfer på kompromitteret webadresser, bliver du først mødt af et JavaScript-baseret falsk scanner, der viser en inficeret Windows XP-computer, selvom du surfer fra en Mac. Når du klikker på eller lukke den falske scanner side, bliver du bedt om at hente en. zip-fil på din Mac med filnavnet “BestMacAntivirus2011.mpkg.zip”. I denne download findes et program, der installerer en falsk Antivirus software.

I stil med det vi har set på Windows fake scannere, udgiver programmet sig for at være et legitimt Mac anti-virus program kaldet MacDefender. Programmet scanner faktisk ikke harddisken, mens “scanning”, kører, men det kan umiddelbart ikke ses af brugeren. Det falske Antivirus program foregiver at finde nogle meget vigtige ting, der kan være inficeret, såsom programmet Terminal.

Det bruger en masse social engineering, herunder omdirigerer din browser til ret offensiv pornosider, selv om det ikke synes de gør dette for at tjene penge, blot for at antyde, at du er smittet.

Det falske program skræmmer også brugeren ved at skrive at brugerens kreditkort er i fare for misbrug. I virkeligheden er kreditkortet kun i fare, hvis du rent faktisk forsøger at købe den falske software.

Kilde: Sophos.com