IT-servicepakker
Træning af medarbejdere
Giv dine medarbejdere en bredere viden indenfor cybersikkerhed, samt kompetencerne til at undgå svindel.
Ekstern IT chef
Har i brug for en ny IT-strategi? Vi hjælper med at strømline og effektivisere din virksomheds IT.
PC & Mac support
Vil du gerne sikre din virksomhed for hackerangreb hele året rundt? Lad MainBrain A/S stå for jeres sikkerhed.
Forretningssystemer
Lad MainBrain optimere jeres IT-hverdag ved at systematisere jeres data.
IT-Konsulentpriser
IT-Konsulentpriser, der passer til din virksomhed.
Gratis sårbarhedsscanning
Gratis IT-optimeringstjek
IT-servicepakker
Forretningssystemer
Alle services
Få et overblik over alle serivces, vi tilbyder her hos MainBrain.
Cybersikkerhed
PC & Mac support
Hosting & Backup
Gratis sårbarhedsscanning
Gratis IT-optimeringstjek
Cyberforsikring
Vi har i samarbejde med Tryg gjort sikkerhed nemt og tilgængeligt, så du kan få ro i maven når du driver din virksomhed, ved hjælp af en cyberforsikring.
Gratis sårbarhedsscanning
Book en gratis sikkerhedsanalyse, og få et konkret overblik over din IT sikkerhed, og dine sårbarheder.
Sikker mail
Kryptering af mail – få hjælp af eksperter hos MainBrain
Antivirus
Har din virksomhed styr på antivirus?
April 9, 2023
Vi henviser naturligvis til det scenarie, som vi alle er stødt på (og er blevet møghamrende frustrerede over!), hvor din PC fryser/går i stå, og man hverken kan få lov til det ene eller det andet.
Og hvad gør man så? Den eneste løsning lader altid til at være nødløsningen i form af at gøre brug af ”The Death Switch” – også kaldet en forceret nedlukning af din computer ved at holde din ’Power-button’ nede.
I dette indlæg vil vi se nærmere på de mest almindelige årsager til, at din PC fryser og brokker sig samt lukker ned for alt samt hvad du kan gøre for at afhjælpe det, så der som minimum går længere tid mellem uheldene.
Der kan findes et utal af grunde til, hvorfor din PC driller dig og vælger at fryse til. Grundene spænder bredt og kan spores lige fra problemer med PC’ens software til noget så simpelt som en dårlig vedligeholdelse af dens fysiske tilstand.
Dog ses der nogle gengangere, hvilke vi vil komme nærmere ind på nedenunder:
Med tiden vil din PC’s system kræve opdateringer til dens software. Dette er i og for sig en god ting. Det ville være noget rod, hvis den ikke gjorde, da den af denne årsag ville blive outdated lynhurtigt i forhold til de krav, der stilles fra spil, streamingtjenester, arbejdsprogrammer m.m.
Men hvad har computerens systemressourcer og opdateringer med at din PC fryser, spørger du nok. Godt spørgsmål!
Når din PC fryser eller pludselig arbejder umenneskelig langsomt, skyldes dette ofte, at PC’ens ressourcer ikke er tilstrækkelige til at imødekomme efterspørgslen af software.
I denne forbindelse er der to komponenter, som spiller ind: processoren og RAM. Du har måske hørt om begge ting før, men ved ikke helt, hvad det drejer sig om. Her får du den hurtige forklaring:
RAM står for ”Random Access Memory” og kan med andre ord forklares som din PC’s hukommelse. RAM er en essentiel komponent for, at din computer kører optimalt i hverdagen.
Din PC gemmer alle de programmer, du har kørende, i RAM, og hvis du har for mange processer i gang på samme tid, og din computers hardware ikke følger med kravene, vil PC’ens originale RAM blive opbrugt, hvorfor den vil være nødt til at trække på reserverne i backup-RAM’en.
Hertil vil den begynde at trække på andre komponenter som personsøgningsfilen, hvilket gør din PC markant langsommere. På et tidspunkt bliver dette for meget for din PC, og det kan resultere i, at den fryser til.
Det samme gør sig gældende for din PC’s processor. Hvis der udføres krævende handlinger, hvor din PC’s processor ikke kan følge med, vil dens CPU bliver overtaget, hvilket i sidste ende kan blive for meget og resultere i, at din PC fryser.
Der er to nemme løsninger på disse problemer, og det er enten at lade være med at have gang i for mange programmer på én gang eller blot at købe mere fysisk RAM til din PC.
Hvis bestemte dele af din PC’s hardware ikke er forenelige med din nuværende version af operativsystemet, kan dette være grunden til stabilitetsproblemer.
Den hyppigste reaktion på dette er den frygtede blå skærm, som vi alle er stødt på som minimum en enkelt gang i løbet af vores ”IT-karriere”.
Der vil være tidspunkter, hvor du er i gang med at installere en ny enhed på din PC. I denne forbindelse forsøger Windows altid (på mange forskellige måder) at komme frem til, hvordan denne enhed bedst muligt bliver integreret som en del af din PC.
Hvis den har problemer med at gøre enheden kompatibel med din PC, kan dette resultere i en overbrug af PC’s CPU, hvilket ender ud i samme situation som ovenfor med en frosset PC på grund af en ”overbelastning”.
Det eneste du kan gøre – i denne sammenhæng – er at vente på, at Windows får afsluttet opgaven. Alternativt kan du selv afbryde den givne hardwareenhed, som er skyld i inkompatibiliteten.
Ja, det kommer vel næppe som en overraskelse. Malware er roden til alt ondt indenfor IT-verdenen, og vi kan desværre heller ikke snige os udenom den i denne sammenhæng.
Malwaren kan for eksempel ses i relation til de ovennævnte problemer. Her vil malwaren gå ind og få din PC’s systemer til at ”gå i panik” eller sende falske signaler til den om, at der bruges for meget af systemet i forhold til, hvad det kan holde til, hvilket resulterer i en nedlukning eller at din PC fryser til.
Som en naturlig reaktion på malware anbefaler vi selvfølgelig, at du får fingrene i et godt antivirusprogram. Dette kan langt hen ad vejen gøre ting mindre besværligt for dig i forhold til malware.
Antivirus fylder dog også meget på din PC, men det er et program, som bestemt er pladsen værd. Hertil er det vigtigt at pointere, at du aldrig må have to antivirusprogrammer kørende på samme tid.
Først og fremmest fylder det alt for meget på din PC, men udover dette forstyrrer og modarbejder de hinanden. Det gør altså mere skade end gavn. I tilfælde af, at du installerer et tredjeparts antivirusprogram, anbefaler vi, at du deaktiverer din Windows Defender.
Du kan selv gøre meget for, at din computer ikke fryser til på de mest ubelejlige tidspunkter som i midten af et forretningsmøde, og nogle af løsningerne har vi prøvet at give undervejs i denne artikel.
Kunne du tænke dig at blive klogere på, hvordan du i hverdagen kan ruste dine medarbejdere, så de også kan være med til at forebygge nedfrysning af jeres virksomheds PC’er (for det er jo primært dem, der bruger dem), så hjælper vi dig gerne med at blive klogere på det.
Vi sidder klar på det yderste af vores stole til at hjælpe dig med alle typer af problemer indenfor IT-drift i din virksomhed – om end det handler om software, hardware eller noget helt tredje.
Udover at klare de tekniske dele fungerer vi også som sparringspartnere og rådgivere i forhold til at få IT til at understøtte din virksomheds forretningsmodeller og arbejdsgange.
Klik her for at booke din 15 minutters uforpligtende samtale
Lyder ovenstående interessant, og kunne du tænke dig at tage din forretning til nye højder ved at få det meste ud af IT’en i din hverdag, så tøv ikke med at kontakte os med det samme.
Dette kan gøres via telefon +45 7025 1201, eller her til højre på vores hjemmeside, hvor du kvit og frit kan booke en 15 minutters uforpligtende samtale med Brian, når det passer ind i din kalender.
Vi glæder os til at høre fra dig!
MainBrain A/S
CVR: 25186893
Telefon: +45 70 25 12 01
E-mail: info@mainbrain.dk
Reception åbningstider:
Mandag-torsdag 08:30-16:00
Fredag 08:30-15:00
Adresse: Center Boulevard 9, indgang 7. DK-2300 København S
Info
IT Partner
Services