Backup… pffft det er da noget vi tager os af i morgen

« Tilbage

Hvis du alligevel har taget stilling i dag eller i går 🤝

Forestil dig, at du lige er ankommet på kontoret med en dejlig velduftende kop kaffe i hånden, du sætter dig tilrette på kontorstolen og trykker på start på computeren – men skærmen forbliver sort, og computeren tænder ikke op, som den plejer.
Du forsøger dig med genstart et par gange, men uden held, skærmen er helt i sort.
Med en backup af dine data, så ligger dine data automatisk gemt i skyen, hvor de er sikret mod sådanne nedbrud. Så du kan få fat i dine data igen.

Men hvis ikke du har sørget for en backupløsning endnu

– ja, så har du muligvis en lang dag og måske værre en meget lang tid foran dig, med at genskabe og generhverve dine data.
Du er ikke alene i dette dilemma, hvornår giver det mening at inverstere i

backup som sikkerhed, og er der overhovedet nogen garanti?

Knap halvdelen, 44 % af landets 300.000 SMV’er har ikke detsikkerhedsniveau, der anbefales i forhold til deres risikoprofil. 1/3 af virksomhederne vurderer selv, at deres virksomhed ikke ville kunne udføresine kerneopgaver, hvis de mistede adgangen til centrale IT systemer.
Tilsvarende mangler 25% af SMV’erne fortsat at implementere de mest basale sikkerhedstiltag – nemlig sytemisk opdatering af software (=PATCHMANAGEMENT) og backup af data.

Hvad er det vigtigste for dig og din virksomhed?

  •  Få lavet eller lav selv en risiko vurdering:
 – hvor afhængige af virksomheden af computere
 – Hvor meget data har virksomheden gemt på computeren
 – Vil virksmheden kunne drifte ufortrødent videre uden brugbare data og computere
 – Hvor lang tid vil virksoheden og medarbejderne skulle bruge på at genskabe. Eks. Skabeloner, kartotekter, passwords, aftaler, adresser/kontakter osv.
I denne blog belyser vi hvad der er en effektiv backupløsning, og hvad der ikke er. Vi hjælper dig også med at undgå en investering i et billigt backup-system, samt at belyse systemernes faldgruber, og hvad de kan betyde for din virksomhed. Disse mangler er afgørende, for når der opstår en systemfejl, skal du vide: “Vil jeg have en løsning klar til at redde mine kritiske virksomhedsdata, eller skal min skærm forblive i mørket?”

1. Cybertrusler

Bliver du fanget i krydsilden blandt cyberkriminelle uden en solid backupløsning, kan tabet af kritiske virksomhedsdata ødelægge flere måneders eller års arbejde. Truslen fra hackere er større end nogensinde, men desværre er der ikke én simpel løsning på at eliminere denne trussel. Backup på en cloudserver er effektiv, men for at være på den sikre side, er det også en god idé at foretage en fysisk backup hver dag, så du også har offline backup. På denne måde vil det være umuligt for hackere at låse dine data eller ødelægge den.

Få din skræddersyede IT-løsning her

2. Filsynkronisering er ikke en backupløsning

Der eksisterer mange billige backupløsninger, som ikke lever op til virksomhedsstandarden. I stedet for at systemet foretager en komplet kopi af virksomhedsdata på en adskilt server, uvidende for virksomhedsejeren og medarbejderne, så synkroniseres/afspejles denne data blot. Når data bliver slettet i den originale destination, så slettes den også i den synkroniserede version.
Den ideelle backupløsning vil være tilknyttet en software, hvis hovedformål er sikkerhedskopiering, som giver dig mulighed for at bestemme, hvor mange versioner af en fil du beholder, og giver dig en separat sti til at gendanne fra. Dette giver dig mulighed for at gå tilbage til det, du vil have, ikke kun hvad synkroniseringsværktøjet tillader.

Få din skræddersyede IT-løsning her

3. Gendannelsestest af data

Selvom automatiseret gendannelse ikke matcher en gendannelses test foretaget manuelt, er det et nyttigt værktøj til at begrænse din eksponering for datatab. Manuel gendannelses test har den negative effekt, at det kan forbruge utallige timer af dine tekniske ressourcer. Medmindre du planlægger at bruge dine weekender på at overvåge forløbet af dine sikkerhedskopier, så kan du drage fordel af automatisering.

Et par simple steps til at foretage en best practice verifikationstest, kan du se i nedenstående liste:

  • Scan sikkerhedskopi for malware inden gendannelse (kan tage fra 30 minutter – 5+ timer)
  • Scan gendannede sikkerhedskopier for malware efter gendannelse (30 minutter til 5+ timer)
  • Rapport om fund (tiden varierer)

Få din skræddersyede IT-løsning her

Vi ved hvad vi taler om, når det kommer til backupløsninger

Hvis ikke man arbejder med IT- support og løsninger til daglig, kan dette hurtigt blive langhåret og sort snak.

Derfor har vi gjort det så enkelt, at du med et klik i denne blog kan tage direkte kontakt til en uforpligtende opstarts dialog med os hos MainBrain.

Vi har gennem årene r implementeret backupløsninger for både små- og store virksomheder, og har derigennem god og stærk erfaring med at udvælge den løsning, som passer præcis til din virksomhed.

 

Du kan booke et 30 minutters uforpligtende møde ved at trykke på knappen nedenfor, hvor vi gennemgår din virksomhed – kvit og frit.

 

 

Lyder ovenstående interessant, og kunne du tænke dig at tage din forretning til nye højder ved at få det meste ud af IT’en i din hverdag, så tøv ikke med at kontakte os med det samme.

Dette kan gøres via telefon +45 70 25 12 01, via vores kontaktformular på vores hjemmeside eller ved at trykke på knappen ovenfor, hvor du kvit og frit kan booke en 30 minutters uforpligtende samtale, når det passer ind i din kalender.

Vi glæder os til at høre fra dig!

 

16. november 2023

Ny rapport fra Digitaliseringsstyrelsen: Hver tredje danske SMV har ikke styr på IT-sikkerheden

Digitaliseringsstyrelsen har netop udgivet den årlige rapport omhandlende digital sikkerhed i danske SMV’er, og selvom tallene viser en forbedring sammenlignet…

Læs indlæg
7. november 2023

Sådan Spotter Du Phishing: Beskyt Din Virksomhed

Phishing-angreb er en trussel, som enhver organisation skal være opmærksom på. Disse ondsindede forsøg på at lokke følsomme oplysninger ud…

Læs indlæg
3. september 2023

Skab tillid gennem skarp, løsningsorienteret og lydhør IT-sikkerhed

I denne digitale tidsalder, hvor vores hverdag og virksomheder i stigende grad er afhængige af teknologi, står IT-sikkerhed ikke blot…

Læs indlæg