NIS2: Er du forberedt på de nye sikkerhedskrav?

« Tilbage

Har din virksomhed taget de nødvendige skridt for at beskytte sig mod de konstant voksende trusler mod IT-sikkerheden?

Fra sommeren 2024 træder NIS2-direktivet i kraft. NIS2 er EU’s cybersikkerhedslovgivning. Dens ikrafttræden vil påvirke op mod 1400 virksomheder, der opererer inden for en bred vifte af brancher. Brancherne er delt op i to kategorier, som hedder væsentlige enheder og vigtige enheder. Begge kategorier skal leve op til både organisatoriske og målbare krav.

Eksempler på brancher i kategorien væsentlige enheder:

  • Digital infrastruktur
  • Energi
  • Transport

Eksempler på brancher i kategorien vigtige enheder:

  • Fødevarevirksomheder
  • Affaldshåndtering
  • Produktionsvirksomheder af særligt vigtigt udstyr
Hvorfor NIS2?

Lovgivningen introducerer skærpede krav til IT-sikkerheden og stiller større krav til virksomhedsledelsen. Det forventes, at virksomhederne skal have en mere risikobaseret tilgang til IT-sikkerhed, udføre detaljerede risikovurderinger og kunne dokumentere deres beredskabsplaner i tilfælde af cyberangreb.

Som virksomhed er det afgørende at være forberedt på disse nye sikkerhedskrav. NIS2-direktivet vil kræve, at virksomhederne har robuste IT-sikkerhedsstrukturer på plads, der kan beskytte mod cybertrusler og sikre forretningskontinuiteten.

Vi hos MainBrain forstår vigtigheden af at have en stærk og pålidelig IT-sikkerhedsstruktur på plads. Vores team af eksperter er klar til at hjælpe vores kunder med at opfylde kravene i direktivet og styrke deres IT-sikkerhed.

Er din virksomhed omfattet?

Udover at din virksomhed skal være i en af de brancher som er omfattet af NIS2, er der også et minimumskrav. Dette betyder at hvis din virksomhed lever op til minimum ét af følgende kriterier, er din virksomhed underlagt NIS2:

  • +50 medarbejdere i virksomheden
  • +75 mio. kr. i omsætning (10 mio. euro)
  • +75 mio. kr. i formueopgørelse (10 mio. euro)
Er din virksomhed klar til NIS2?

Uanset om din virksomhed allerede har taget de første skridt mod at imødekomme disse krav, eller om I stadig er i planlægningsfasen, er det vigtigt at handle nu. Vi vil rigtig gerne hjælpe jer med at beskytte jeres virksomhed mod cybertrusler og sikre jeres digitale fremtid.

Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med at opfylde kravene i NIS2-direktivet og styrke jeres IT-sikkerhed.

 

 

15. juli 2024

IT-omkostninger: Derfor bør du medregne IT i dit årlige budget!

"Vi er jo bare en lille virksomhed" Vi hører tit, at mange virksomheder ikke har IT som en post i…

Læs indlæg
1. juli 2024

Hackerangreb: “Det er jagtsæson”

Vi kan glædeligt meddele, at vores CEO, Brian Jønch, optræder i FSR - danske revisorers nyeste kundeblad! Her fortæller han…

Læs indlæg
24. juni 2024

Hvad er en Digital Beredskabsplan og hvorfor er den vigtig?

I en verden, hvor vores afhængighed af teknologi vokser dag for dag, er det essentielt for virksomheder at have en…

Læs indlæg