Vi effektiviserer din hverdag
Vi leverer IT med tryghedsgaranti

Så nemt var det for hackere at trænge ind i Kommuners systemer

Gennem et eksperiment med TV2 og en gruppe hackere, viste det sig hurtigt hvor nemt det var for hackerne at trænge ind i to kommuners systemer. Dette eksperiment havde til formål at tjekke kommuners it-sikkerhed.
Den ene kommune, som deltog i eksperimentet var Haderslev Kommune, hvor det her lykkedes hackerne at få fuld adgang til 25 medarbejderes e-mailpostkasser. Det lykkedes ved hjælp af en såkaldt phishing-mail.

Dette kunne ske for kommunen, da de havde glem at ændre deres standardkodeord til deres konferencesystem, så hackerne kunne meget hurtigt få fat i medarbejdernes navne og e-mailadresser.

Offentlige ansatte falder for phishing-mail

Op mod jul sendte TV2 og hackerne en phishing-mail ud til 700 ansatte om drillenisser. Formålet med den falske mail var at lokke de ansattes adgangskoder ud af dem. En række medarbejdere faldt for den falske mail, og indtastede deres kodeord på en falsk hjemmeside.

Hackerne fandt i e-mailpostkasserne tusindvis af mails, hundredvis af CPR-numre, og detaljerede oplysninger om udsatte borgere.

Dog er Haderslev Kommune langt fra alene om at have udfordringer med it-sikkerheden. Flere rapporter viser, at det står skidt til med it-sikkerheden i det offentlige.

“Vi har ikke set noget, der har overrasket mig. Det er, som jeg havde forventet. Desværre. Medarbejderne er for eksempel ikke bange for at klikke på noget, hvilket er heldigt for os”, siger teamleder Klaus Agnoletti fra Cybersikkerhed i KPMG.

”Kommunerne vidste ikke, hvor ting var. De kendte ikke deres egne netværk. De kunne ikke finde ud af at vedligeholde netværket, og netværket var ikke sikkerhedsmæssigt korrekt brugt, udnyttet eller konfigureret”, tilføjer Klaus Agnoletti.


Læs mere om eksperimentet på TV2 Nyheder herunder, og udvid din viden: 

Dårlig sikkerhed: TV2 kunne hacke kommuner  

Hvis du gerne vil sikre din virksomhed/arbejdsplads mod hackere, cyber-angreb, vira og meget andet, så se nedenfor, hvad vi hos MainBrain kan tilbyde dig.

Hos MainBrain får du blandt andet:
  • En serviceaftale på virksomhedens server og brugernes arbejdsstationer.
    Dermed sikrer du dig, at din software altid er opdateret, så der ikke opstår ”huller” i systemet, hvor hackere kan få en fod indenfor.
  • Tjekket din IT og software døgnet rundt.
  • Løbende backup af dine data (dagligt eller ugentligt afhængig af dine behov).

Vil du høre mere om, hvordan MainBrain kan hjælpe dig?

Så ring til os på tlf.: +45 7025 1201 eller via mail: info@mainbrain.dk. Vi kommer gerne ud til en uforpligtende snak om, hvad MainBrains kan tilbyde din virksomhed.