Mange danskere siger, at de oplever en del spildtid i løbet af deres arbejdsdag. Størstedelen af danskerne siger, at de spilder op mod 3 timer om ugen. Det betyder et nationalt tab på omkring 100 milliarder om året1.

En måde man kan effektivisere ens arbejdsgange med SharePoint, som vi nævnte i sidste uge.

En anden funktion som Microsoft Office 365 tilbyder, og som i samarbejde med SharePoint, kan være med til at mindske spildtid, er Delve.

Hvad er Delve?

Delve er en søgefunktion i Office 365 pakken, som anvender machine learning teknologi. En teknologi, der kan identificere mønstre i opgaver, dokumenter og kommunikation mellem mennesker.

Derfor kan Delve ikke bare finde dokumenter og andre filer via titler, men kan søge helt nede i dybden og således kigge på indholdet i filen. Du kan fx søge på et nøgleord du lige kan huske fra den præsentation, du lige står mangler, og den vil dukke op på denne platform.

Dine dokumenter skal dog ligge i skyen via fx OneDrive for Business eller på websteder i Office 365.

Ligesom SharePoint kan Delve hjælpe dig med at forbinde dig med din kollegaer gennem ideer, indhold og projekter. Du kan enten dele dine dokumenter og projekter med dine kollegaer via Delve og diskutere dem på Yammer, hvis du mangler input til dit projekt. Forhåbentligt kan du også bidrage med input til dine kollegaers projekter.

Det skal dog nævnes, at dine kollegaer kun ser det, du har valgt at dele med dem.

Intet Delve ser ens ud

Hver persons Delve-forside ser anderledes ud. Det sker på grund af den ovennævnte teknologi, hvorfra der udvindes nogle mønstre i dit arbejde, og ud fra disse informationer sammensætter Delve en forside, der synes mest relevant for det du sidder og arbejder med lige nu.

Hvis du vil have en ide om, hvordan Delve fungerer og hvordan platformen ser ud, kan du med fordel se denne korte video: “Introducing Delve”

Hvad kan du få ud af Delve?

For det første kan den simple søgefunktion være med til at reducere din spildtid, da du hurtigt og nemt kan finde de dokumenter, du lige står og mangler.

For det andet kan du holde dig opdateret med, hvad der sker i din virksomhed. Jo mere samarbejde og interaktion du har med dine kollegaer, jo mere vil du se af de opgaver i din Delve forside, og derved være opdateret omkring, hvordan et givent projekt skrider frem.

Spørgsmål?

Så er du mere en velkommen til at kontakte en af vores konsulenter på tlf.: +45 7025 1201 eller på mail info@mainbrain.dk

Kilder

1 dr.dk