Ergonomi, ergonomi, ergonomi..

« Tilbage

Hos MainBrain holder vi meget af vores medarbejdere. Vi går derfor op i at de i løbet af deres arbejdsdag, har den korrekte ergonomiske holdning. Når man har et stillesiddende job, som foregår foran computeren hele dagen, har kroppen desværre en negativ reaktion, som du sikkert selv har bemærket på egen krop; spændinger i nakken, ondt i ryg og albue m.m. Der er ikke noget værre end at skulle sidde og koncentrere sig, og på samme tid gå og døje med smerter og spændinger. Derfor forsøger vi hos MainBrain at sætte et større fokus på dit og dine medarbejderes helbred – da det at tage hånd om sin egen krop, er en af de vigtigste investeringer vi kan foretage os.

 

 

1. Den rette ergonomiske holdning

Det er vigtigt at medarbejderne på kontoret bliver undervist i hvordan man har den korrekte ergonomiske holdning, når de timevis sidder foran computeren. Stillesiddende arbejde giver ofte mange spændinger, og kan resultere i, at det går udover arbejdseffektiviteten. Vi råder derfor til, at alle medarbejdere – nye eller gamle, bliver undervist i ergonomi. Region Hovedstaden har lavet en god guide, som viser hvordan du har en god ergonomi, og fokuserer også på vigtigheden i at bevæge sig på arbejdspladsen. Guiden kan findes ved at klikke her
 

2. Motivér til bevægelse på arbejdspladsen

Som en IT-virksomhed så kender vi alt til det med at sidde foran computeren i lang tid, og blive suget helt ind i sit arbejde. Vi som mennesker glemmer tit at bevæge os, når vi er fokuseret på en opgave. Det er dog vigtigt at sikre at man får skiftet siddestilling, og står op nogle gange om dagen. At bevæge armene rundt i cirkulære bevægelser, hjælper også til at minimere spændinger i musklerne. Hvis du er virksomhedsejer, kan det være en god idé at sætte nogle minutter af om dagen, hvor medarbejderne bliver mindet om at bevæge sig.
 

3. Find det rette møbel

Vi bruger det meste af vores tid på kontorstolen, hvor vi sidder ned i flere timer om dagen. Vi mennesker er ikke fysisk lavet til stillesiddende arbejde, hvilket er grunden til at vores muskler reagerer på en negativ måde. Det vigtigste møbel på kontoret er derfor din kontorstol og bord, som begge skal indstilles i den korrekte højde og stilling. Hvis stillingen ikke er justeret korrekt til den enkelte medarbejder, kan det have negative konsekvenser på ergonomien i det lange løb. Det kan derfor være en fordel at få en ekstern virksomhed ud, som hjælper med at indstille den korrekte højde og stilling til den enkelte medarbejder.

Dette blogindlæg er en del af vores mere informative indlæg, hvor vi foksuerer på at levere nyttig information til vores læsere, som du kan tage med dig på arbejdspladsen. Vi hos MainBrain går som sagt meget op i, at vores medarbejdere skal have de bedste forhold, hvilket vi mener enhver virksomheds fokus bør ligge, for at sikre så høj en effektivitet som mulig.

Har du nogle spørgsmål til det IT-mæssige eller ergonomien, så kan vi hjælpe dig godt på vej! Tryk på knappen nedenfor og book et 30 minutters uforpligtende møde:

 

 

 

9. oktober 2021

Billige data backupløsninger kan svigte din virksomhed

Forestil dig, at du lige er ankommet på kontoret med en kop kaffe i hånden, og sætter dig ned på…

Læs indlæg
16. september 2021

Ergonomi, ergonomi, ergonomi..

Hos MainBrain holder vi meget af vores medarbejdere. Vi går derfor op i at de i løbet af deres arbejdsdag,…

Læs indlæg
29. august 2021

Kører din computer langsommere end førhen?

Vi hos MainBrain oplever ofte at vores kunder klager over, at deres computer ikke kører lige så hurtigt, som da…

Læs indlæg
Clear
Cache