Du kender det sikkert. It-sikkerhed er dyrt, ressourcekrævende og en abstrakt størrelse.

It-truslerne er mange og bliver stadig mere komplekse. De cyberkriminelle anvender konstant nye kanaler og metoder til at hacke sig ind i virksomheden og er altid et skrid foran.

Der er altså ingen magisk kur mod it-trusler.

Dette betyder dog ikke, at du er helt handlingslammet i kampen mod it-trusler. Ifølge tidligere Pet chef, Jacob Scharf, kan et øget beredskab og forberedelse via implementering af it-sikkerhedsløsninger hjælpe dig langt i kampen mod hackere (Scharf, Jacob, Tech Data SECURITY & DATA EVENT, d. 06. Dec. 2016).

It-truslerne kommer i mange former og afstøbninger, men bare rolig MainBrain er klar til at hjælpe dig.

Den skjule it- trussel

Hackerenes evner til at udvikle ransomware, der simulerer virkeligheden bliver kun bedre og bedre, hvilket gør ransomware til en kompleks og uigennemskuelig It-trussel, der er svær at beskytte sig imod. Et sådan angreb kan være både dyrt og sætte virksomheden flere uger eller måneder tilbage.

5 råd til bedre beskyttelse mod ransomwareangreb

 • Lav ALTID backup.
 • Vær kritisk over for alt, hvad du modtager.
 • Træd varsomt på de sociale medier: Et enkelt klik på konkurrencer, videoer eller lignende kan være nok til at åbne en dør ind til din computer for hackerne.
 • Opdatér løbende jeres systemer for at undgå forældede systemer.
 • Sikkerhedsopdeling: Sørg for at have sikkerhedsopdelinger i virksomheden, så ikke alle kan skrive til alle drev.

MainBrain tilbyder effektive backup-løsninger og ekstern it-partner, der sikrer at dine systemer altid er opdateret og ikke forældes. Det sparer dig penge, ressourcer og giver dig mulighed for at fokusere på dit ekspertiseområde og dine kunder.

Den største it-trussel

Den største it-trussel mod virksomheder er medarbejdersikkerhed. Hackerne har fundet en nem adgang ind i virksomheden via medarbejderne, der bevidst eller ubevidst kompromitterer virksomhedens sikkerhed ved fx at klikke på en inficeret mail. Nutiden hackere er eksperter i at simulere elementer fra virkeligheden, hvorfor det nærmest er umuligt for medarbejderne at se forskel på inficeret og ikke-inficeret PDF, som de modtager på mail.

3 gode råd til medarbejdersikkerhed

 • Uddannelse; hvor medarbejdere grundigt bliver oplært i alt fra korrekt omgang med følsomme oplysning, til hvordan de skaber bedre sikkerhed.
 • Skepsis; er essentielt i afværgelsen af potentielle trusler. Medarbejderne skal holde hovedet koldt og forholde sig til mails, opkald etc. med en vis skepsis.
 • Fælles sikkerhedskultur i virksomheden er vigtigt, så alle er indforstået med sikkerhedsprocedurerne
Den udbredte it-trussel

DDoS-angreb er efterhånden en kendt sikkerhedstrussel, der rammer mange lige fra mindre webshops til store offentlige institutioner. Det er en it-trussel, der er på dagsordenen hos langt de fleste it-sikkerhedsafdelinger i erhvervslivet, men det er desværre svært at være på forkant med udviklingen af trusselsniveauet, da det er hackerne, der sætter dagsorden. Det du kan gøre er at ruste dig så godt som overhovedet muligt mod nutidens trusler.

Desværre er DDoS-angeb en trussel, der ofte undervurderes, da de ikke ved første øjekast resulterer i fatale konsekvenser for virksomheden. Oftere og oftere anvendes DDoS-angreb som en afledningsmanøvre for hackerne til at snige sig ind ad en bagdør i systemet og få adgang til fortrolige oplysninger, som de enten kræver en løsesum for, eller i værste tilfælde spreder på nettet.

4 gode rå til bedre beskyttelse

 • Vælg den rigtige udbyder, der kan beskytte dig mod dig mod DDoS-angreb.
 • Analysér virksomheden. Det er en fordel at definere, hvor og hvordan du bliver ramt, hvis virksomheden udsættes for et angreb.
 • Få en effektiv Anti DDoS-beskyttelse, da en traditionel firewall ikke er nok til at sætte en stopper for angrebene.
 • Vær opmærksom på virksomhedsprofil og kommunikation, da hackerne tiltrækkes af bestemte profiler. Undgå derfor uheldig kommunikation på online medier.

Vil I høre mere om, hvordan MainBrain kan sikre dig, allerede nu?

Så ring til os på tlf.: +45 7025 1201 eller via mail: info@mainbrain.dk. Vi kommer gerne ud til en uforpligtende snak om, hvad MainBrains kan tilbyde jeres virksomhed.