Kører din computer langsommere end førhen?

« Tilbage

Vi hos MainBrain oplever ofte at vores kunder klager over, at deres computer ikke kører lige så hurtigt, som da de købte den. Dette skyldes sjældent computerens hardware – altså de fysiske komponenter, som computeren er opbygget af såsom harddisk og grafikkort. Den største årsag til at din computer bliver langsommere med tiden, er ofte nogle PC-vaner, som vi alle er skyldige i at have. 
Vi har derfor brugt mange ressourcer på at undersøge og teste, hvad det er der er årsagen til, at en computer bliver langsommere med tiden. Vi kom frem til nogle af de elementer, som har størst tendens til at forbruge mest af din RAM og CPU (processor), hvilket denne artikel vil hjælpe med at illustrere nedenfor.

 

 

Identificer programmer som gør din computer langsom

For at kunne gøre din pc hurtigere, er det nødvendigt at identificere de programmer, som gør din pc langsommmere. Dette kan skyldes programmer, som kører i baggrunden eller programmer, som du ikke længere benytter, som konstant sidder og forbruger CPU og RAM.

Lukke og fjerne unødvendige programmer
For at gøre din computer hurtigere, er det nødvendigt at lukke programmer, som kører i baggrunden. Dette er en PC-vane de fleste brugere har, hvor programmer som tidligere blev benyttet, stadig kører i baggrunden selv om de ikke bruges. Dermed benytter din PC unødvendige kræfter, hvilket fuldkommen kan undgåes ved at lukke dem. Dette gøres ved at trykke på CtrlAlt, og Delete – tryk på Task Manager/Jobliste. Under "Processer" kan du se hvilke programmer, som kører i baggrunden, og hvor meget hukommelse som de optager.

Deaktivér start-up programmer
Computere har ofte en funktion, som gør at udvalgte programmer aktiveres ved opstart. Ved at deaktivére disse programmer kan du opnå en højere ydeevne, og mindske forsinkelse på din computer. Tryk igen CtrlAlt, og Delete på samme tid, og derefter tryk på "Startup" fanen. Her kan du se hvilke programmer som kører ved opstart af din computer, og det er også i denne fane, at du kan deaktivére dem.

Benyt et antivirus program

Antivirus programmer er essentielle for at kunne beskytte din computer optimalt imod virus og malware, som kan gå ind og ødelægge funktioner i din pc, og de optager også meget plads, hvilket gør din pc langsommere. Vi anbefaler derfor, at du altid har dit virusprogram kørende og at du scanner din computer for virus mindst én gang om ugen.
 

Windows Update

Noget af det mest irriterende er, at når man sidder midt i sit arbejde, og der pludseligt popper en Windows Update op nede i højre hjørne, som beder dig om at opdatere og genstarte. Ofte klikker vi "prøv igen senere" og glemmer dermed at opdatere. Opdatering af dit styresystem er ofte en god idé, da det sørger for at lukke eventuelle sikkerhedshuller, som kan udnyttes via virus og andet malware. Disse nye opdateringer finder konstant nyudviklede virusser, som den kan genkende og dermed forebygge. 

 

MainBrain kan hjælpe dig!

Er du i tvivl om hvordan du identificerer hvorfor din computer kører langsomt? Vi hos MainBrain er eksperter indenfor IT, og vi har adskillige kunder, som er kommet med netop dette spørgsmål. Vi sidder derfor klar ved stolene til at hjælpe dig, og vi giver dig et 30 minutters uforpligtende møde, hvor vi GRATIS gennemgår din/dine computere for fejl og mangler.

 

 

Lyder ovenstående interessant, og kunne du tænke dig at tage din forretning til nye højder ved at få det meste ud af IT’en i din hverdag, så tøv ikke med at kontakte os med det samme.
 
Dette kan gøres via telefon +45 70 25 12 01, via vores kontaktformular på vores hjemmeside eller ved at trykke på knappen ovenfor, hvor du kvit og frit kan booke en 30 minutters uforpligtende samtale, når det passer ind i din kalender.
 
Vi glæder os til at høre fra dig!

 

16. november 2023

Ny rapport fra Digitaliseringsstyrelsen: Hver tredje danske SMV har ikke styr på IT-sikkerheden

Digitaliseringsstyrelsen har netop udgivet den årlige rapport omhandlende digital sikkerhed i danske SMV’er, og selvom tallene viser en forbedring sammenlignet…

Læs indlæg
7. november 2023

Sådan Spotter Du Phishing: Beskyt Din Virksomhed

Phishing-angreb er en trussel, som enhver organisation skal være opmærksom på. Disse ondsindede forsøg på at lokke følsomme oplysninger ud…

Læs indlæg
3. september 2023

Skab tillid gennem skarp, løsningsorienteret og lydhør IT-sikkerhed

I denne digitale tidsalder, hvor vores hverdag og virksomheder i stigende grad er afhængige af teknologi, står IT-sikkerhed ikke blot…

Læs indlæg