Når IT-sikkerheden trues indefra

Når IT-sikkerheden trues indefra

De fleste virksomheder er i dag klar over hvor vigtig IT-sikkerhed er, og hvilke katastrofale følger et hackerangreb kan medbringe. Derfor vælger virksomheder også at investere i firewalls for at undgå IT-kriminalitet, men de glemmer ofte at den største trussel ligger internt i virksomheden.

Et hverdagsscenarie

Du sidder på arbejdet, med en bunke papirer. Klokken er allerede mange og du har stadig 117 ting du skal nå inden du skal hente børnene kl 16.30. En kollega står ved siden af dig og vil spørger om noget, samtidig tikker der en mail ind fra chefen med et link. Du klikker på linket og retter opmærksomheden med kollegaen. Men skaden er sket.

Truslen kommer indefra

I dag kommer den største trussel mod It-sikkerheden fra internt i virksomheden, for mens diverse sikkerhedssystemer nok skal holde de fleste hackerangreb ude, så er der ikke meget at gøre når medarbejdere glemmer IT-sikkerheden. Selvom langt størstedelen af alle medarbejdere har hørt om IT-sikkerhed og ved at man ikke skal give sit konto nr. til en nigeriansk prins, så skal der ikke mere end en stresset situation og et uovervejet klik til, før virksomheden er ramt.

Ekstern IT-chef

En IT-chef i virksomheden vil i langt størstedelen af tiden løbende prædike om vigtigheden af sikre IT-vaner, og tænke medarbejdernes adfærd ind i IT-sikkerheden. En IT-chef ville kunne simulere et virus- og phishing-angreb for at synliggøre virksomhedens sårbarhed over for uhensigtsmæssig it-adfærd. Men er din virksomhed stor nok til at have en fuldtids IT-chef? Hvis ikke, ville en ekstern IT-chef kunne gøre arbejdet for dig, mens du trygt kan koncentrere dig om din virksomhed.

 Hos MainBrain får du blandt andet:
  • En serviceaftale på virksomhedens server og brugernes arbejdsstationer.
    Dermed sikrer du dig, at din software altid er opdateret, så der ikke opstår ”huller” i systemet, hvor hackere kan få en fod indenfor.
  • Tjekket din IT og software døgnet rundt.
  • Løbende backup af dine data (dagligt eller ugentligt afhængig af dine behov).

Vil I høre mere om, hvordan MainBrain kan hjælpe jer med IT-sikkerheden?

Så ring til os på tlf.: +45 7025 1201 eller via mail: info@mainbrain.dk. Vi kommer gerne ud til en uforpligtende snak om, hvad MainBrains kan tilbyde jeres virksomhed.