Øg it-sikkerheden på din arbejdsplads

MainBrain guider til en øget it-sikkerhed på din arbejdsplads

Her er de fire vigtige komponenter der indgår i vores guide:

1. Sikker adfærd

Det første step din virksomhed skal tage for at øge it-sikkerheden på jeres arbejdsplads, er at sikre jeres adfærd. Det kan lyde banalt, men har vist sig at være essentielt for at opnå en høj sikkerhed. Først og fremmest er det vigtigt aldrig at trykke på links modtaget i e-mails, på chat, eller sms, medmindre du er helt sikker på at afsenderen er troværdig. Det samme gælder for e-Post, hvor it-kriminelle prøver at hacke medarbejdere, ved at få dem til at klikke på links.

Derudover er det vigtigt at alle i virksomheden altid låser deres skærm når de forlader den samt altid logger af websites.

2. Programmer

Næste step har fokus på programmerne hos din virksomhed. Det er helt afgørende for it-sikkerheden, at alle computere har installeret en sikkerhedspakke. Denne pakke skal som minimum indeholde antivirus, spamfiltrering, antiphising og firewall. I kan altid kontakte MainBrain for hjælp til dette, eller blot yderligere information.

Ydermere er det nødvendigt altid at opdatere programmer, især hvad angår Java eller browsere. På den måde undgår i at sidde med forældede versioner der ikke længere understøttes.

Sidst men ikke mindst, husk altid at slette unødvendige programmer.

3. Vigtige processer

En af de mest banale råd, men også mest brugbare, er at alle medarbejdere i jeres virksomhed skal skifte password ofte, benytte sig af forskellige passwords på forskellige hjemmesider, og altid bruge et langt og stærkt password. Dette indebærer brug af både bogstaver, tegn, tal, og også gerne små og store bogstaver. Undgå at brug fødselsdagsdatoer, og andre åbenlyse ting, som passwords, selvom de opfylder de andre krav.

Derudover er det er fordel for virksomheden at kryptere jeres trådløse netværk, da hackere ofte udnytter hvis et netværk er åbent. Den bedste måde at gøre det på, er at give netværket et anonymt navn samt en krypteringsnøgle. En sidste vigtig proces, er altid at huske at tage backupsaf vigtige filer.

4. Undervis og vær kritisk

De sidste råd vi vil give med i denne omgang, er at undervise og være kritiske. Den bedste måde at øge it-sikkerheden på en arbejdsplads, er at lave nogle helt generelle krav og regler, som alle skal følge. Det er dog ikke blot vigtigt at udforme disse regler, men også undervise alle medarbejderei dem, så de bliver fortrolige og trygge med det. På den måde kan I sikre jer, at reglerne rent faktisk bliver overholdt. Og sidst men ikke mindst, altid vær kritiske. Det er ikke en videre charmerende regel, men indenfor it-sikkerhed er det helt essentielt. Hvis du ikke er hundrede procent sikker på en mail du har modtaget, et mærkeligt opkald, en besked med et mærkeligt emnefelt, eller lignende, så altid vær på den sikre side, og aldrig klik ind på noget.

Her er en opsummeret tjekliste for din virksomhed. Kan i tjekke alt af?
 • Tryk aldrig på suspekte links
 • Lås altid skærmen
 • Log altid af
 • Installer en sikkerhedspakke med antivirus, spamfiltrering, antiphising og firewall
 • Opdater programmer jævnligt
 • Slet unødvendige programmer
 • Skift password ofte, brug sikre password, altid benyt forskellige passwords
 • Krypter jeres trådløse netværk
 • Tag backups
 • Udform regler indenfor it-sikkerhed på arbejdspladsen
 • Undervis alle medarbejdere i disse regler
 • Altid vær kritisk

Kontakt altid MainBrain hvis I har brug for hjælp til at øge jeres it-sikkerhed. Vi hjælper altid, og garanterer god service, effektivitet og tryghed.

Hos MainBrain får I blandt andet:
 • En serviceaftale på virksomhedens server og brugernes arbejdsstationer.
  Dermed sikrer du dig, at din software altid er opdateret, så der ikke opstår ”huller” i systemet, hvor hackere kan få en fod indenfor.
 • Tjekket din IT og software døgnet rundt.
 • Løbende backup af dine data (dagligt eller ugentligt afhængig af dine behov).

Vil I høre mere om, hvordan MainBrain kan hjælpe jer?

Så ring til os på tlf.: +45 7025 1201 eller via mail: info@mainbrain.dk. Vi kommer gerne ud til en uforpligtende snak om, hvad MainBrain kan tilbyde jeres virksomhed.