Referencer

Hvad siger andre om os?

Hvad siger andre om os?

Jan Tornfeldt

”Om jeg ville vælge at bruge en intern it-chef igen? Jeg ville ikke drømme om at gøre andet”

Når man som Promando er kendt for at være den danske rekrutteringsvirksomhed, der bedst forstår at udnytte databaser og it til at løse deres search-opgaver. Så er det kun naturligt, at de også stiller høje krav til deres egne interne it-samarbejdspartnere. De høje krav var dog ikke noget problem for MainBrain, der valgte at udlicitere en it-chef til løsning af en større teknisk opgave hos rekrutteringsvirksomheden.

”Hos Promando ser vi det som afgørende, at vi formår at følge med tiden. Både vores kunder og de kandidater, de søger, lever et hurtigt liv og kommunikerer i stadigt større omfang via de sociale medier. Så da vi alligevel skulle have et nyt rekrutteringssystem, besluttede vi at indtænke alle kommunikationskanalerne i samme effektive it-proces. Hvordan systemet helt konkret skulle konstrueres, havde vi ikke selv ressourcer til at se på. Derfor valgte vi et samarbejde med MainBrain,” fortæller Jan Tornfeldt, der er administrerende direktør hos Promando.

MainBrain som intern It-chef

Opgaven med at definere kravene til rekrutteringssystemet blev henover nogle måneder løftet af MainBrains interne it-chef, Per Klixbüll. Han blev ansvarlig ikke bare for projektstyring og den løbende dialog med virksomheden, men i sidste ende også resultatet: En kravspecifikation, der i detaljer forklarer, hvordan det nye system skal bygges op, så det matcher Promandos specifikke ønsker og behov – og samtidig sikrer, at Promando bevarer positionen som Danmarks bedste it-understøttede rekrutteringsvirksomhed.

”MainBrain brugte megen energi på at forstå vores virksomhed, og det er med mine øjne altafgørende for, at det kommende rekrutteringssystem kommer til at understøtte os optimalt i vores forretning,” forklarer Jan Tornfeldt, og fortsætter: ”Vi havde en fin løbende dialog, og så var jeg især glad for Pers proaktive tilgang til samarbejdet. Han lyttede ikke kun, han belyste også selv vores behov og kom med løsningsforslag. Det sætter jeg stor pris på hos enhver samarbejdspartner.

Om jeg ville vælge at bruge en intern it-chef igen, hvis vi fik behovet? Jeg ville ikke drømme om at gøre andet.”

Jan TornfeldtAdm. direktør Promando
Signe Sloth Hansen

”Processen var en øjenåbner”

Når Akademisk Arkitektforenings sekretariat og deres 7 lokalafdelinger kommunikerer til de 7.000 medlemmer om politiske emner, arkitektkonkurrencer og faglige arrangementer, så er det væsentligt at have et avanceret og velfungerende medlemssystem.

Som projektchef og ansvarlig bl.a. for foreningens it-systemer, er det Signe Sloth Hansens opgave at indhente tilbud på og implementere nye systemer. I vinteren 2016/17 stod det gamle medlemssystem til udskiftning, og ved sin side havde hun Per Klixbüll fra MainBrain.

”Jeg havde helt konkret indhentet to tilbud på et nyt medlemssystem, men fandt hurtigt ud af, at det hverken er enkelt eller særlig fornuftigt at begynde med at se på tilbud. Vi valgte derfor med Pers bistand at vende processen lidt på hovedet og fokuserede i stedet på at få en grundig intern proces og værdiafklaring: Hvilke behov og ønsker har vi internt i organisationen til det nye system? Hvilke interesser skal vi tilgodese? Og hvad er rent lavpraktisk mest anvendeligt for vores medlemmer og medarbejdere?

Ud af flere gode workshops og opklarende dialogmøder er jeg nu ikke bare selv blevet mere skarp på, hvad vores succeskriterier skal være. Jeg har også sat gang i en refleksion i organisationen – en modningsproces – som helt sikkert vil lette både beslutning om hvilket system, vi skal vælge at investere vores penge i og implementeringen af det, når den tid kommer,” forklarer Signe.

Per Klixbüll og hans team stod både for faciliteringen af foreningens workshops og for den efterfølgende businesscasemodel,. Dette vil fremover kunne hjælpe Akademisk Arkitektforening til at gøre forskellige tilbud mere gennemsigtige og sammenlignelige. Selvom en businesscase i sin rene form måske bruges mere af virksomheder end af politiske organisationer, så mener Signe, at den kan være en støtte i beslutningsprocessen og også i dialogen med bestyrelsen. Og så er hun glad for samarbejdet med Per Klixbüll:

”Jeg kan på det varmeste anbefale Per som konsulent. Han er utrolig behagelig og god til at forklare it-faglige emner i et helt almindeligt sprog. Samtidig er han god til at sætte sig ind i den virkelighed, vi har her i organisationen, og jeg er ikke i tvivl om, at vi får stor glæde af den proces, vi har været igennem. Den har på mange måder været en øjenåbner for os alle.”

Signe Sloth HansenProjektchef Akademisk Arkitektforening
Rodein Al-Hadid

”Vi sparer penge, tid og bekymringer med MainBrain”

Vi har siden juni nydt rigtig godt af vores samarbejde med MainBrain A/S, som vores eksterne IT-afdeling.

Allerede ved vores første møde med Brian Jønch fra MainBrain blev det klart for os, hvilke fordele et samarbejde med MainBrain kunne tilføre vores virksomhed.

 ”Gør det I er bedst til, så klarer vi jeres IT-problemer”

MainBrains it-løsninger er skræddersyet lige til vores virksomhed og har sikret os store besparelser både økonomisk og ressourcemæssigt. Den eksterne IT-afdeling har fået vores hverdag til at spille optimalt og sparer os dagligt for alverdens bekymringer om; utidige opdateringer der afbryder arbejdet, overfyldte harddiske, vigtige dokumenter der forsvinder. Hos MainBrain er vi i trygge hænder og vigtigst af alt: Vi sparer penge, tid og bekymringer.

Mainbrain leverer faglighed og professionalitet på højt niveau, men altafgørende for os er medarbejdernes positive udstråling, gode humør og engagementet, der altid bidrager til en god stemning, når vi arbejder sammen.

Vi er alt i alt rigtige tilfredse med vores samarbejde med MainBrain og kan kun give vores varmeste anbefaling til andre.

Rodein Al-HadidCivilingeniør og tegnestueleder Art-tek
Kevin Southwell

“Man tænder om morgenen, og det virker!”

Furniture Team i Bella Center skiftede i sommeren 2009 fra PC til Mac med MainBrain som leverandør og daglig samarbejdspartner.

Direktør Kevin Southwell:

“Vi havde Microsoft og Navision. Da vi anskaffede en ny bærbar var den med Windows Vista, og det er nok til at få enhver til at skifte! Simpelthen noget af det værste, jeg har oplevet. Vores IT-samarbejdspartner, Brian Jønch, fra MainBrain fortalte, at nu var Windows 7 på vej, og at det system så mere brugervenligt ud. Men samtidig tilbød han en demonstration af mulighederne med Apple og deres Mac-computere.”

Sparer 2 timer om dagen
“Når det gælder IT, er vi meget konservative her i firmaet, men jeg sagde ja til demonstrationen og kom begejstret hjem. Jeg fortalte min hustru og kollega Lone, at vi ville komme til at spare mindst to timer om dagen ved at arbejde på Mac.

Det gør vi faktisk nu, selv om vi stadig er i en lærefase. Der er nye ting hele tiden og mange fordele. En af de vigtigste for os er billedbehandling, der virker rigtig, rigtig godt.”

Kevin SouthwellCEOFurniture Team
Ronny Saul

”MainBrain har bare styr på det”

Skal du bruge en ekstern it-partner, så brug MainBrain. Dét er budskabet fra Jespers Torvekøkken, der i mere end 20 år har outsourcet deres it-drift til MainBrain. Ronny Saul, Adm. Direktør i Jespers Torvekøkken, fortæller glad om et godt samarbejde, der spænder både fra de helt små opgaver med løsning af Word-problemer til større ting som udskiftning af exchange-server og koordinering med forsikringsselskaber:

”MainBrain er altid til rådighed, og de har bare styr på det. Jeg husker fx engang, hvor vi var så uheldige, at en brand hærgede vores lokaler og inventar. Sådan noget kan få store konsekvenser, når man som os har bygget en forretning op med mange bolde i luften.

MainBrain forstod hurtigt situationens alvor og sørgede for at koordinere med forsikringsselskabet samtidig med, at de fik os op at køre igen it-mæssigt. Dét er i det hele taget kendetegnende for MainBrain; de forstår at være proaktive og løse vores løbende behov, så vi kan koncentrere os om forretningen og den daglige drift.

Jeg vil klart anbefale andre at bruge MainBrain. Vi fortsætter gerne samarbejdet – og tager trygt fat på de næste 20 år.”

Ronny SaulAdm. DirektørJespers Torvekoekken
Marie Winther Bothén

”MainBrain kender alle muligheder i Microsoft Office”

Når man har en travl hverdag, skal man kunne koncentrere sig om forretningen. Dét er holdningen hos den hurtigt voksende svenske frugtvirksomhed, Froosh, der siden 2011 har brugt MainBrain som deres it-partner. Marie Winther Bothén, Group Finance Director i Froosh, er tryg ved, at både de mindre praktiske opgaver og de større tilpasninger i virksomhedens Officemiljø er udliciteret til MainBrain.

”MainBrain er officiel Microsoft Office-leverandør og derfor altid opdateret på nyheder og muligheder i Microsoft-verdenen. Det er rart, for så behøver vi ikke selv at være eksperter på det felt,” forklarer Marie.

Siden 2011 har den svenske virksomhed udviklet sig fra at have ét kontor i Sverige, til også at få kontorer i København, Helsinki, Oslo og Tokyo. Stille og roligt har MainBrain tilpasset virksomhedens Sharepoint solution til de voksende behov; der er oprettet stadigt flere brugere, udvidet med flere licenser, og så har der været løbende møder og god sparring.

Marie Winther BothénCOOFroosh
Steffen Petersen

”De er gode til at gå i dybden,
finde årsagen og løse et problem helt”

Steffen Petersen er salgschef hos Arkitektens Forlag og har samtidig det overordnede ansvar for IT.

Han fortæller om valget af MainBrain:

“Når vi ringede til vores tidligere leverandør, så reagerede de. Men vi oplevede aldrig noget opsøgende fra deres side og fik derfor ikke forhåndsindblik i nye tiltag omkring vores installation.

Samtidig var de ekstremt længe om tingene, kvaliteten holdt ikke, og oveni fik vi nogle heftige regninger!”

En fair opstart og seriøst arbejde

Selve kontakten blev skabt via en vikar, der havde hørt om MainBrain, og Brian Jønch kom til de indledende besøg på forlaget.

“Vi fik en fair og god opstart med en klippekortsløsning det første år,” siger Steffen Petersen. “Og de MainBrain- medarbejdere, vi siden har haft på besøg, er meget vidende, lyttende og imødekommende.”

Steffen PetersenSalgschefARKFO
Brian Scott

”Bedst til at komme med nye idéer”

Brian Scott, direktør, INQ ApS:

“MainBrain kom ind i billedet, da vi var i gang med at se på vores omkostningsniveau generelt – og hvad vi egentlig fik for pengene på IT-support og service. Vores daværende leverandør havde solgt løsninger, der bar præg af enten at være for små eller for store.

På det tidspunkt havde vi 2-4 Mac’er blandt vores computere. En Mac er meget brugervenlig, men vi oplevede hyppigt fejl, selv om vi prøvede mange forskellige ting. Specielt skuffende var det, at den samme fejl kunne meldes flere gange, fordi den ikke blev løst ordentligt.”

Seriøse og til at forstå
INQ valgte derfor at undersøge andre muligheder, og MainBrain kom ind i billedet som leverandør af både PC og Mac support.

I kan læse hele Brian Scott’s interview på denne side.

Brian ScottDirektørinq