Tips og tricks til Mac!

Tips og tricks til Mac!

 

Anvend Siri til at ændre systemindstillinger på din Mac

Det er let og effektivt. Blot ved at tale til Siri kan du ændre dine indstillinger på din Mac. Du spare tid og undgår at skulle søge efter den ønskede indstilling i Systemindstillingermenuen.

Du aktiverer Siri ved at trykke på cmd+spacebar.

Dernæst afgiver du din kommando til Siri fx ”Tænd Bluetooth”, ”Skrue op for lyden” etc.

 

Ret Siri’s fejl

Du kender det sikkert – Siri misforstår gang på gang det du siger og kommer med mærkelige forslag. Men bare rolig. Med et enkelt klik på teksten, hvor Siri har forsøgt at skrive det du har sagt, kan du rette i teksten og derefter søge igen.

Denne metode kan ligeledes anvendes til at søge uden egentlig at sige noget. Du skal blot sige et ord til at starte med, hvorefter du kan skrive dit spørgsmål. Dette er effektivt, hvis du ikke ønsker at sidemanden kan følge med i alt hvad du søger efter.

.

Et hurtigt kig på dine filer i Finder

 Har du til tider også svært ved at finde den fil du skal bruge? Med Quick Look kan du hurtigt identificere de filer du søger.

Klik på filen, tryk på space, hvorefter du får et preview af filen. Med denne metode kan du hurtigt se om det er filen du søger før du åbner den.

 

Unlock din Mac med dit Apple Watch

Er du en af de heldige der har et Apple Watch, så har du nu mulighed for at få dit Apple Watch til automatisk at unlocke din Mac.

Det eneste det kræver er, at du har uret på, samt at både din computer og uret har kører med den rigtige version af deres respektive styresystem. Henholdvis macOS Sierra, iOS 10.3 og watchOS 3. Når disse er opfyldt vil din Mac automatisk låse op uden, at der er behov for password.

 

Frigør plads på din Mac

Der er en række forskellige muligheder i forhold til at frigøre plads på din computer. Tryk på Apple logoet i øverste højre hjørne, dernæst Om denne Mac, så Lagringsplads og til sidst Administrer.

Du kan nu vælge at gemme filer, fotos og videoer i iCloud og derved spare plads ved kun at beholde optimerede fotos og videoer på denne Mac, hvis der er brug for lagringsplads.

Desuden kan du vælge at optimere lagring. Denne spare dig plads ved automatisk at fjerne de film og tv-udsendelser fra iTunes, som du allerede har set, fra denne Mac.

Du kan ligeledes indstille din computer til automatisk at slette emner, der har ligget i papirkurven i mere end 30 dage.

 

Hos MainBrain er vi eksperter i Mac – har du brug for hjælp?

Så ring til os på tlf.: +45 7025 1201 eller send en mail til info@mainbrain.dk. Vi kommer gerne ud til en uforpligtende snak om, hvordan MainBrain kan hjælpe dig og din virksomhed.