Som nævnt i sidste uge, er det ved at være kritisk at køre på Windows XP. Læs mere om hvorfor det er kritisk her. XP-systemet har været elsket af mange privatpersoner og virksomheder, og mange har holdt fast ved XP på grund af Microsofts fadæse med Windows 8. Derfor har de brugt de sidste år på at rette op på denne1. Men det er ikke længere sikkert for dig og din virksomhed at benytte sig af Windows XP. Dette er grundet Microsofts ophør af support til dette system, som gør din virksomheds computere mere udsat for virusangreb.

Fadæsen med Windows 8 har resulteret i en lancering af Windows 10 den 29. juli 2015, som er så god, at de var nødt til at springe en Windows 9 over. Microsoft har bibeholdt, men forbedret nogle af funktionerne fra Windows 8, såsom nogle touch og tabletfunktioner, så Windows 10 kører optimalt på både tablets, telefoner og computere. Men samtidig har de bragt nogle af de velkendte funktioner tilbage. Windows 10 udgaven har fået den velkendte Start-menu tilbage, som mange brugere savnede i den forrige version.

Denne udgave har også flere lighedspunkter med Windows 7, men der er også kommet mange nye forbedringer og funktioner.

Nedenunder kan du se nogle af de nye funktioner med Windows 10.

Nogle af de nye funktioner med Windows 10

Der er med denne version yderligere kommet en ny browser, nemlig Microsoft Edge. Browseren Edge er med til at gøre din weboplevelse bedre, hvor du som bruger bliver forstyrret mindre. Microsoft har også udviklet deres pendant til Macs ”Siri”, kaldet Cortana. Cortana kan være med til at give dig et overblik over din arbejdsdag og dermed gøre dig mere produktiv.

Der er også kommet flere indbyggede apps så som Mail, Kort, Billeder og Kalender, der fungerer på tværs af enheder via OneDrive. Du har derfor adgang til de informationer og dokumenter, som du skulle have brug for – hvad enten du arbejder hjemme eller er ude hos en kunde.

Yderligere er der implementeret en indbygget sikkerhed, så du og din virksomhed er beskyttet mod de virusangreb, som man skulle være udsat for.

Selvfølgelig kræver al forandring lidt tilpasning, men mange brugere har allerede udtalt at de nødigt vil vende tilbage til Windows 7 eller 8, heriblandt it-direktøren for JP/Politikens hus1. Så hvorfor skulle dette ikke også gøre sig gældende for dig som XP-bruger?

Hvis du stadig kører XP, kan der være dog begrænsninger på, hvorledes du kan opgradere til Windows 10, da din hardware kan være forældet. Derfor kunne det være et naturligt at overveje om det skulle være nu du skulle skifte din hardware ud.

Mangler du hjælp til opgraderingen af Windows 10, så kontakt MainBrain på tlf.: +45 7025 1201 eller via mail info@mainbrain.dk.

Kilder:

1 Finans.dk