Ransomware – den nye cybertrussel

« Tilbage

Ransomware gør ondt – ikke bare på pengepungen, men også i tilfældet af data, som går tabt for evigt. De fleste mennesker er godt kendte med ordet virus, og har formentligt fået nogle pop-up beskeder på computeren, som informerer dig om, at du skal rense din computer for mulig virus. Virus kan forårsage store skader på dine enheder, og kan være svære at komme af med, hvis først de har inficeret enheden. Der findes forskellige former for virus, men en af de mest ødelæggende og omkostningsrige, er ransomware.

 

 

Hvad er ransomware?

Denne form for malware/virus minder lidt om en gidselstagnings situation, hvor den kriminelle som har inficeret enheden, gør det umuligt for brugeren at få adgang til systemer eller filer, medmindre en løsesum betales. Denne form for afpresning er yderst kriminel, og forårsager store skader på virksomheder af alle størrelser. Ofte selv om løsesummen er blevet betalt, er der stadig funktioner eller kritiske filer som er låst, og stadig ikke kan tilgåes.

Lige for tiden er ransomware en af de største cybertrusler for virksomheder, hvor store koncerner såsom Mærsk, som mistede op mod 1,9 milliarder danske kroner.

 

Hvordan undgår du ransomware?

 

1. Sørg for et godt sikkerhedssystem

Når du køber en computer, om det enten er en Apple eller Windows pc, så medfølger der altid et sikkerhedsprogram. Disse programmer er dog aldrig skudsikre, og lever ikke op til standarden for en virksomhed. Vælg derfor et program som forebygger ransomware, og som har et meget højt niveau af sikkerhed. En investering i et sådan program kan ofte spare mange penge i det lange løb, fordi du ved aldrig hvornår cyberkriminalitet rammer din virksomhed.

2. Opdater dine programmer løbende

Opdatering af dit operativsystem såsom macOS eller Windows 10, styrker med at lukke sårbarheder i systemet, som gør det ekstra svært for cyberkriminelle at hacke sig ind på din enhed. I dag kan du finde forskellige sikkerhedsprogrammer, som automatisk sørger for at opdatere dit operativsystem, så du ikke selv behøver at tænke over det.

3. Vær skeptisk overfor indhold på internettet

Cyberkrminelle er snu og spiller ofte på dine følelser for at få adgang til din enhed. Hvis du modtager en mail fra en person som du ikke kender, der lover dig at hvis du trykker på dette link, så modtager du én million kroner, så skal den sunde fornuft bruges, da dette altid er scam emails. For bare med ét enkelt klik på et link, så kan en virus inficere din computer.
Selv på de sociale medier, såsom Facebook og Instagram, er der hackere som sender diverse links ud, i håbet om at du klikker på det. Derfor er det vigtigt at bruge sin sunde fornuft når man benytter internettet; derfor aldrig klik på et link, som du ikke ved hvad er.

 

 

Hvordan kan du sikre din virksomhed mod ransomware?

Vi har allerede givet dig nogle vigtige tips, som gør dig bedre klædt på mod ransomware. Antivirusprogrammer med et højt niveau af sikkerhed og en kontinuerlig opdatering af programmer er vigtige. Der er dog stadig flere elementer som skal være på plads, for at gøre din virksomhed 100% sikker, såsom backup af kritiske virksomhedsdata.
Hvis du har en intern- eller ekstern IT-afdeling, som har styr på IT-sikkerhed, så foreslår vi at du tager fat i dem, og gennemgår dine virksomhedssystemer. Hvis ikke du mener de lever op til rollen, så er vi hos MainBrain eksperter indenfor IT-sikkerhed, og vi kan nemt opdage svagheder i systemerne, hvor vi har hjulpet adskillige virksomheder med at sikre dem imod cyberangreb.
Kunne du tænke dig at få en gratis analyse af din virksomheds IT-sikkerhed? Så book et 30 minutters uforpligtende møde ved at trykke på knappen nedenfor.

 

 

Lyder ovenstående interessant, og kunne du tænke dig at tage din forretning til nye højder ved at få det meste ud af IT’en i din hverdag, så tøv ikke med at kontakte os med det samme.

Dette kan gøres via telefon +45 70 25 12 01, via vores kontaktformular på vores hjemmeside eller ved at trykke på knappen ovenfor, hvor du kvit og frit kan booke en 30 minutters uforpligtende samtale, når det passer ind i din kalender.

Vi glæder os til at høre fra dig!

 

15. juli 2024

IT-omkostninger: Derfor bør du medregne IT i dit årlige budget!

"Vi er jo bare en lille virksomhed" Vi hører tit, at mange virksomheder ikke har IT som en post i…

Læs indlæg
1. juli 2024

Hackerangreb: “Det er jagtsæson”

Vi kan glædeligt meddele, at vores CEO, Brian Jønch, optræder i FSR - danske revisorers nyeste kundeblad! Her fortæller han…

Læs indlæg
24. juni 2024

Hvad er en Digital Beredskabsplan og hvorfor er den vigtig?

I en verden, hvor vores afhængighed af teknologi vokser dag for dag, er det essentielt for virksomheder at have en…

Læs indlæg