fbpx

MENU

Menu ikon
/
/
Sommerens hackerangreb: Sådan beskytter du din virksomhed

July 1, 2024

Vi kan glædeligt meddele, at vores CEO, Brian Jønch, optræder i FSR – danske revisorers nyeste kundeblad!

Her fortæller han blandt andet om hackerangreb i sommerperioden, og deler råd til at beskytte sig mod hackerangreb. Vi har i den forbindelse fået lov til at dele artiklen fra FSR, som vi håber i vil læse.

 

SOMMEREN står for døren

For rigtig mange betyder det sol og afslapning og måske også en lidt mere rolig periode på arbejdet, hvor man kan sænke skuldrene. Men for de professionelle hackere, der hver dag forsøger at ramme danske virksomheder, så er sommeren travl. Det er nemlig jagtsæson. Det forklarer Brian Jønch, som er administrerende direktør i IT-virksomheden MainBrain A/S: ”Sommeren er en periode, hvor mange arbejdspladser kører i et lidt langsommere tempo, og hvor mange er væk fra kontoret. Det ved hackerne godt, og det udnytter de til enten at lave angreb eller forberede angreb, som kan udføres senere.”

Han advarer samtidig om, at særligt SMV’erne kan være ekstra udsatte: ”Vi hører fra mange SMV’er, at de hverken er beskyttede eller nervøse, fordi de regner med, at hackerne kun går efter de store virksomheder, der kan betale meget i eventuel løsesum eller har superinteressant data. Det er bare ikke korrekt. Hackerne er stort set ligeglade med, hvem de rammer, for de sætter bare løsesummen efter størrelsen på virksomheden. SMV’erne er med andre ord lige så udsatte – og ofte mere, fordi de ikke er beskyttede.”

 

Truslen er stor, men undervurderet

Brian Jønch vurderer, at truslen fra et hackerangreb rammer en klar femmer på en skala fra et til fem. Og der har den ligget i et godt stykke tid. Alligevel er mange – særligt mindre virksomheder – ikke tilstrækkeligt opmærksomme på risikoen for hackerangreb.

”Jeg talte med en tømrer, som sagde, at nu var der ikke sket noget i 20 år, så han var ikke nervøs. Så sagde jeg, at mit tag også havde været tæt i 20 år, men nu ville jeg lige tjekke det for en sikkerheds skyld. Det var en god idé, mente han – og så kunne jeg jo sige, at det var samme tilgang, han skulle have til sin IT-sikkerhed. På den måde gav det med sikkerhed pludselig langt bedre mening for ham.”

Pluk de lavthængende frugter

MainBrain A/S er selv en virksomhed i kategorien SMV, så Brian Jønch forstår godt, at det kan virke uoverskueligt at forholde sig til hackerangreb oven i alle de andre ting, man som SMV skal håndtere.

Men heldigvis behøver det ikke at være så omfattende at beskytte sig mod hackerangreb, som mange frygter. Der er nemlig en masse lavthængende frugter, man kan plukke, pointerer han. ”Enkle ting, som at huske at genstarte computeren, opdatere anti-virus-programmer og minde kollegaerne om, at de ikke skal klikke på links fra en ukendt af- sender, kan gøre en stor forskel. Det er lidt ligesom at sætte en alarm op derhjemme – hvis indbrudstyve ser den, så går de ofte videre.”

Derudover skal man som virksomhed få afklaret, om man internt har ressourcerne til at beskytte sig mod disse hackerangreb. Hvis det ikke er tilfældet, bør man få hjælp til det eksternt. Det kan være den simple løsning med opdatering af systemer, men det kan også være en lidt større omgang med opdateringer, træning af medarbejdere, sikkerhedsmøder og så videre: ”Min anbefaling er, at man sætter sig ned og afklarer, hvad man har brug for. Du skal vide, at hackerne er derude, og så skal du beslutte dig for, hvad du vil investere for at mindske risikoen. Og du skal gøre det snart.”

Har du styr på, hvordan du vil beskytte din virksomhed mod hackerangreb? Book et møde her, og vi kan tage en dialog om, hvordan du kan undgå hackerangreb.

Pas på: Nu begynder hackernes jagtsæson

Professionelle hackere udnytter den kommende tids afslappede som­merstemning til at angribe eller forberede hackerangreb på virksomhederne. Sådan lyder advarslen fra IT­-sikkerhedsekspert, Brian Jønch, der her deler sine bedste råd til virksomhederne.

Brian Jønch

CEO / Ansvarlig for salg & ledelse
Email: bj@mainbrain.dk
Tlf: +45 7025 1201

Læs vores nyeste artikler

Årsagerne til at din PC fryser – sådan fikser du det

Nej – når vi henviser til en frosset computer, er der naturligvis ikke tale om en computer, der er fysisk frosset til…

Sådan Spotter Du Phishing: Beskyt Din Virksomhed

Phishing angreb kan koste dig dyrt – lær at spotte faresignaler og beskyt din organisation mod datatab med enkle forholdsregler.

Vil du kontaktes om IT-service eller IT-sikkerhed?

Lad os hjælpe dig med at optimere jeres arbejdsprocessor, og sikre jeres data

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på relevante nyheder i IT branchen