Cloud hosting

Cloud hosting – hvad er det, og er det overhovedet relevant for din virksomhed?

Hvad er Cloud/Cloud hosting?

For at kunne forstå, hvad ”Cloud Hosting” egentlig indebærer, er det en fordel at vide, hvad en Cloud/Cloud computing i sig selv er og indebærer.

Du har måske været vant til at have al din virksomheds data, filer, programmer og lignende opbevaret på enkelte enheder lokaliseret i din virksomhed. Hvis uheldet skulle ske, og en klodset medarbejder kommer til at spilde kaffe ud over din computer, vil al din data, dine filer og lignende være væk. Her kommer Cloud Hosting ind i billedet, da det åbner dørene for helt nye muligheder i forhold til tilgængelighed og ikke mindst datasikkerhed.

Cloud (eller skyen) er i sig selv en betegnelse for, at ovenstående enheder bliver placeret hos noget, man kalder for et hostingcenter. I stedet for at være knyttet til virksomhedens egen server, giver Cloud Hosting dig og din virksomhed adgang til jeres filer ude af huset, uanset hvor du eller nogle andre fra din virksomhed end skulle befinde sig.

Dine data og filer vil være sikret i det omfang, at de er overført og gemt hos dit hostingcenter. Hostingcenteret vil foretage en back-up af dine filer og data således, at de aldrig vil gå tabt – heller ikke selvom der skulle ske noget med din egen computer. Tilgængeligheden kommer i spil ved, at du kan tilgå denne store database med dine filer via internettet, hvilket betyder, at du vil kunne tilgå dem fra mange forskellige computere med dit eget log-in.

Hvordan er Cloud hosting så relevant for lige netop din virksomhed?

Cloud Hosting er relevant for din virksomhed i det omfang, at det sikrer, at dine data ikke går tabt, hvis pludselig din server skulle gå ned. Har du benyttet dig af Cloud Hosting vil du have oprettet flere servere, så i tilfælde af at din server skulle gå ned, har du dine data liggende på en anden server. Herved går intet tabt, og den anden server kan blot benyttes, mens den første server bliver genoprettet.

Udover den ekstra sikkerhed tilbyder Cloud Hosting også, at man ved et enkelt klik kan skalere op, skulle din hjemmeside opleve en pludselig stigning i trafik/besøgende.

Vi i MainBrain tilbyder en lang række enkelte services såsom SQL-service, Microsoft Azure, Office 365 og Microsoft 365. Specielt sidstnævnte og Microsoft Azure er to af de cloudløsninger, som passer godt til din virksomhed, hvis I har brug for stor sikkerhed omkring jeres data og ikke vil opleve nogen nedetid på jeres servere.

Book en uforpligtende samtale
Sidebar