Forlæng din PC’s batteri-levetid markant på kun få minutter

« Tilbage

Kender du scenariet?

Du har et vigtigt forretningsmøde som det første mandag morgen efter en dejlig rolig weekend med familien i sommerhus. Du har siddet og orienteret dig søndag aften i, hvad mødets hovedtematikker er, og hvordan netop du skal bidrage med din ekspertise.
 
Du går tidligt i seng for at være udhvilet til den efterfølgende morgen, men inden du kryber til køjs, sikrer du dig, at din PC er sat til opladning. Den er hamrende vigtig for, at mødet forløber som smurt, så derfor er det vigtigt for dig, at den er fuldt ladt op og klar til kamp.
 
Du går til mødet fuld af forhåbninger og med 100% strøm på din PC. Du har gjort, hvad du kunne i forhold til at forberede dig bedst muligt til mødet og den efterfølgende arbejdsdag. Men hvad sker der?
 
Mødet er sat til at vare to timer, men allerede efter en time og et kvarter viser dit batteri nede i højre hjørne af din skærm 20%! Hvorfor?? Hvordan?? Det kan da umuligt passe, når den for mindre end halvanden time siden viste 100%?
 
Ovenstående scenarie er måske ikke den direkte repræsentation af netop det, som du oplever ved vigtige aftaler i din hverdag – but you get the point! Der er intet mere frustrerende end at skulle oplade sin computer hver og hver anden time, når det eneste man har åbent, er et Word-dokument for at kunne tage notater – specielt ikke, hvis resten af dit team er afhængige af de noter, du tager med fra mødet!
 
Denne uges indlæg vil derfor handle om, hvordan du puster nyt liv i din computer – også selvom den måske har et par år på bagen og er en smule slidt.

 

Den komplette førstehjælpskasse til din PC’s batteri

 • Lad være med at oplade din PC hele tiden
  Ikke hele tiden at oplade din PC, imens du bruger den, kan lyde en smule modstridende i forhold til at få den til at leve længere. Uanset om du lige har købt en ny PC, eller om den er et par år gammel, skåner du din PC’s batteri en hel del ved ikke at proppe opladeren i computeren, så snart den rammer bare 50%. Ligesom med alt andet materielt bliver batteriet også slidt, jo mere det bruges. Når du sætter din oplader til, sker der det, at flere af din computer kan køre på dets maksimale niveau, og her giver det naturligt sig selv, at der slides mere på den. Lad derfor være med at sætte have opladeren i, medmindre det er absolut nødvendigt.

 

 • Strømstyring og slumretilstand
  Går du ind under ”Indstillinger” (søg evt. på ’Indstillinger’ i din PC’s søgefelt), vil du her kunne trykke på ”System” og derefter ”Strømstyring og slumretilstand”. Under sidstnævnte kan du blandt andet indstille, hvornår du foretrækker din PC henholdsvis skal gå i slumretilstand eller slukke helt baseret på den procentvise mængde strøm, din PC har tilbage.
   
 • Strømbesparelsestilstand
  Meget lig din Android-telefon eller iPhone har din PC’s styresystem – om end det er Windows 10 (PC) eller MacOS (Mac) – en strømbesparelsestilstand inkorporeret. Falder din computers strømniveau til 20%, vil denne strømbesparelsestilstand træde i kraft. Ved strømbesparelsestilstanden reducerer din PC mængden af baggrundsaktiviteter, lysstyrken på skærmen m.m. – alt dette for at spare strøm, så din PC kan holde længere, før den går ud. Hvis du ved, at du skal bruge din computer i længere intervaller og til mindre opgaver/aktiviteter, kan du med fordel slå strømbesparelsestilstanden til, når du starter. Dette kan du kun så længe, at computerens oplader ikke er tilsluttet computeren.

  Sidenote: Besparelsestilstanden er som udgangspunkt ikke standard på Windows 10, hvorfor du selv skal ind og indstille dette.

 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

 

 • Deaktivér eller afslut unødvendige applikationer (apps), som kører i baggrunden
  Det er ikke altid til at gennemskue, hvad der i virkeligheden dræner ens PC’s batteri for strøm. For at finde ud af om der er nogle applikationer, der dræner dit batteri, kan du hurtigt – under samme kategori som ovenstående – få et overblik over, hvilke programmer, der dræner mest og herfra afslutte alle unødvendige applikationer (se billede).
   
 • Flytilstand
  Har du ikke brug for netværk, WiFi, Bluetooth eller andre forbindelser til omverdenen, eller har du ingen udsigter for at kunne komme til at oplade din PC, kan du med fordel benytte dig af din PC’s Flytilstand. Du kender den formentlig fra din smartphone, og den har egentlig også samme funktion – nemlig at spare strøm ved praktisk talt at lukke al online kontakt til omverden fra din enhed. Hvis ikke din PC har en indbygget knap for aktiveringen af Flytilstanden på dit keyboard, finder du den som oftest ved at klikke på dit netværks-ikon i højre hjørne af din skærm.

Obs!
Har du bare helt styr på ovenstående tips, og har du mod på at rode med endnu mere avancerede strømindstillinger, vil du i bunden af ovenstående Strømstyring og slumretilstand-kategori finde en knap, der hedder avancerede/relaterede indstillinger. Her vil du kunne styre, hvad din PC skal gøre, når du lukker skærmen i, hvad der skal ske, når PC’en starter og meget mere. Dog skal du være lidt mere påpasselig med disse indstillinger, da disse indstillinger er mere omfattende end de førnævnte.

 

Lad os hjælpe dig med at optimere din hverdag med IT

Er du blevet inspireret af succeser med ovenstående, og kunne du derfor godt tænke dig at blive klogere på, hvordan du ellers kan få en masse ud af det store potentiale, som ligger og venter på at blive udnyttet til fulde med henblik på din forretning, så tøv ikke med at tage kontakt til os på info@mainbrain.dk eller ved at booke en uforpligtende samtale nedenfor.

Vi vil hellere end gerne blive din kommende IT-partner! Med os som din IT-partner sikrer du dig ikke kun, at din IT spiller som den skal, når den skal, men du får tilmed en rådgiver og sparringspartner, der kan implementere en effektiv brug af IT i dine forretningsstrategier. Det er ren og skær IT-support i øjenhøjde!
 
Vi glæder os til at høre fra dig!

 

 

16. november 2023

Ny rapport fra Digitaliseringsstyrelsen: Hver tredje danske SMV har ikke styr på IT-sikkerheden

Digitaliseringsstyrelsen har netop udgivet den årlige rapport omhandlende digital sikkerhed i danske SMV’er, og selvom tallene viser en forbedring sammenlignet…

Læs indlæg
7. november 2023

Sådan Spotter Du Phishing: Beskyt Din Virksomhed

Phishing-angreb er en trussel, som enhver organisation skal være opmærksom på. Disse ondsindede forsøg på at lokke følsomme oplysninger ud…

Læs indlæg
3. september 2023

Skab tillid gennem skarp, løsningsorienteret og lydhør IT-sikkerhed

I denne digitale tidsalder, hvor vores hverdag og virksomheder i stigende grad er afhængige af teknologi, står IT-sikkerhed ikke blot…

Læs indlæg