IT-servicepakker
Ekstern it-afdeling
Den enkle vej til flere fakturerbare timer i din virksomhed.
Ekstern IT chef
Har i brug for en ny IT-strategi? Vi hjælper med at strømline og effektivisere din virksomheds IT.
PC & Mac support
Vil du gerne sikre din virksomhed for hackerangreb hele året rundt? Lad MainBrain A/S stå for jeres sikkerhed.
Forretningssystemer
Lad MainBrain optimere jeres IT-hverdag ved at systematisere jeres data.
IT-Konsulentpriser
IT-Konsulentpriser, der passer til din virksomhed.
Gratis sårbarhedsscanning
Gratis IT-optimeringstjek
IT-servicepakker
Forretningssystemer
Alle services
Få et overblik over alle serivces, vi tilbyder her hos MainBrain.
Cybersikkerhed
PC & Mac support
Hosting & Backup
Gratis sårbarhedsscanning
Gratis IT-optimeringstjek
Cyberforsikring
Vi har i samarbejde med Tryg gjort sikkerhed nemt og tilgængeligt, så du kan få ro i maven når du driver din virksomhed, ved hjælp af en cyberforsikring.
Gratis sårbarhedsscanning
Book en gratis sikkerhedsanalyse, og få et konkret overblik over din IT sikkerhed, og dine sårbarheder.
Sikker mail
Kryptering af mail – få hjælp af eksperter hos MainBrain
Antivirus
Har din virksomhed styr på antivirus?
June 21, 2020
Digitale trusler stiger stødt med årene og i forbindelse med digitaliseringen, hvilket der er en god grund til. Det er en forretning, som er præget af high reward – low risk. Med andre ord er det en industri, hvor indtjeningen er høj og risiciene for at blive opdaget er tilsvarende lave.
Sikkerhedsvirksomheden McAfee estimerer, at digitale trusler årligt koster virksomheder verden over op imod 400 billioner dollars, hvilket svarer til mere end hele Danmarks bruttonationalprodukt!
Kampen mod digitale trusler er en kamp, der er noget nær umulig at vinde – også selvom der sættes mere fokus på det i disse dage. Derfor kan du ikke gøre andet end at styrke dit forsvar, som det ser ud på nuværende tidspunkt.
For at kunne forsvare dig bedst muligt mod digitale trusler, er det godt at vide, hvad du skal kigge efter, når du begår dig på din PC – om end det er på internettet eller blot i dine egne, private mails.
Vira er af de ældste digitale trusler mod computerbrugere og har eksisteret siden 1987. En virus er en ondsindet kode, der har sneget sig ind på din PC, uden du har vidst det.
En virus kører på din PC uden din accept, og udover at kunne forårsage stor skade på din egen PC kan den også skade hele det netværk, du er forbundet med. Man kan sige, at den ”smitter” lidt på samme måde, som en normal virus.
En virus kan kodes, så den spreder sig til alle afkroge af din PC, hvilket resulterer i, at din PC til sidst knapt kan varetage eller udføre selv de mest simple processer.
En virus kaldes i nogle sammenhænge for en orm. Dog er forskellen på en virus og en orm, at vira kan hægte sig på programmer og på denne måde sprede sig via eksempelvis software eller noget så simpelt som mailvedhæftninger.
Orme skal dog stadig ikke undervurderes, da de kan være lige så skadelige for dit lokale miljø, som en virus kan være det.
Phishing (udtales som ’fishing’) er, når den cryberkriminelle udgiver sig for at være en anden i et forsøg på at få fat i følsomme oplysninger og data. Hackeren forsøger ofte at få fat i kreditkort- og andre typer af kontooplysninger.
Den typiske måde phishing foregår på, er når hackeren sender en mail, hvor vedkommende udgiver sig for at være en dine mest kontaktede personer på din mailliste.
Hackeren sender en mail, hvor vedkommende udgiver sig for at en fra din omgangskreds. Mailen kan fremstå meget legitim, da logo eller signatur efterhånden efterlignes godt, mailen er skrevet på korrekt dansk samt afsenderadressen ligner den ægte vare.
Ved at trykke på inficerede links på sendte mails, bliver du ført ind på en hjemmeside, som hackeren kontrollerer, hvorfra han får adgang til alle dine følsomme oplysninger.
Phishing er en af hackerens mest anvendte metoder til digitale trusler, da det er relativt omkostningsfrit, og fordi det kan nå ud til rigtig mange mennesker på samme tid.
Derfor er det altså ekstra vigtigt, at du fremover forholder dig meget kritisk, hvis du modtager en mail med et link, eller hvis du modtager en mail, der opkræver informationer fra en afsender, du ikke forventer noget fra.
Her kan du med fordel ringe afsenderen op og få bekræftet, at det faktisk også er dem, der har sendt den givne mail.
Malware er en sammentrækning af ”malicious software”, hvilket på dansk kan oversættes til ‘skadeligt program’. Malware bruges ligesom vira til at få adgang til dine følsomme oplysninger eller til at skade din computer.
Malware kommer i mange afskygninger: spyware, adware og ransomware. Fællesnævneren for alle disse digitale trusler er, at de krypterer din PC’s indhold og efterfølgende opkræver en løsesum for, at du kan få dine oplysninger og din data tilbage.
Du skal naturligvis ikke betale denne løsesum. I stedet skal du sikre dig så hurtigt som muligt, at du får lavet en backup af dine filer, så du er sikret, hvis du skulle blive udsat for enhver type af digitale trusler.
En anden og ældre type af malware er ”den trojanske hest” (ja, ligesom den du kender fra historiebøgerne og TV’et). Den trojanske hest kamuflerer sig som en legitim software, hvorfra den sniger sig ind på din computer og får adgang til bestemte filer.
En trojansk hest er dog ikke lige så skadelig som mange andre typer af digitale trusler, da den ikke kan sprede sig af sig selv på din PC.
I takt med digitaliseringen bliver der også flere måder, hvorpå de digitale trusler kan få adgang til din PC. Selvom sikkerhedsvirksomheder og producenter arbejder på højtryk, er hackerne altid et skridt foran, hvorfor du aldrig kan sikre dig 100% mod digitale trusler.
Men hvad kan du så stille op, hvis firewall og antivirusprogrammer ikke er nok? Der er to dele, der kan løse langt størstedelen af dine problemer. Den første del er, at du kan klæde dig selv og dine medarbejdere godt på, så I alle ved, hvordan I skal håndtere digitale trusler bedst muligt i jeres hverdag – altså ændre IT-kulturen i din virksomhed.
Den anden del handler om at være up-to-date inden for den seneste hardware og software samt kontinuerlig monitorering. Disse elementer er formentlig ikke noget, du gider at lægge en masse tid og kræfter i.
Af samme årsag kan du med fordel outsource din IT til en ekstern leverandør som os i MainBrain A/S, der på daglig basis vil sørge for at holde dine enheder og systemer opdaterede, så de har de bedste forhold for at kunne holde dine data sikre.
Læs mere om IT-outsourcing her.
Kunne du tænke dig at vide mere om digitale trusler og hvordan du beskytter din virksomhed mod disse? Book en uforpligtende samtale her.
MainBrain A/S
CVR: 25186893
Telefon: +45 70 25 12 01
E-mail: info@mainbrain.dk
Reception åbningstider:
Mandag-torsdag 08:30-16:00
Fredag 08:30-15:00
Adresse: Center Boulevard 9, indgang 7. DK-2300 København S
Info
IT Partner
Services